Recept Indische stamppot

Recept Indische stamppot

Recept Indische stamppot

Geplaatst op 30-11-2022 door Sharon van de Kook
Ingrediënten voor 4 personen
  • 1,2 kilo aardappels
  • 500 gram winterpeen
  • scheutjes kokosmelk
  • 1 struikje paksoi
  • handjevol taugé
  • dikke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember geschild, of 2 tl djahé
  • 1 el koenjit
  • 1 el laos
  • evt. een half of heel rood pepertje
  • peper/zout naar smaak
  • olie
Kook de aardappels samen met de in stukjes gesneden winterpeen en zout zoals je gewend bent bij een stamppot. Vijzel of blender ui, knoflook, gember pepertje en een tikkeltje zout tot een fijne massa, dit is de boemboe. Bak het aan in de olie. Doe daar de koenjit en laos bij. Nog lekkerder is als je deze er vers bij vijzelt, maar poedervorm is ook prima. Snij de paskoi fijn, ook het donkere gedeelte en bak deze heel even mee. Stamp de aardappel en wortel fijn, met peper en zout op smaak en maak hem smeuig met de kokosmelk. Doe hierbij de boemboe uit de pan en de taugé. En klaar is jouw exotische oer-hollandse stamppot!

Daar waar ik zei winterpeen, kun jij ook spruitjes gebruiken, of prei of pompoen of iedere andere groente. En houd je niet van knoflook? Laat het weg. Of juist wel? Verdubbel het. ik bedoel er mee, probeer creatief te wezen en je eigen ding er aan te geven. Maar houd je eigenlijk niet van koken en durf je geen gekkigheid aan, houd je dan aan dit recept en je komt er prima mee voor de dag.

De stamppot past heerlijk bij het Indische, hollands of vegan stoofpotje.

 
sharonvandekook, indische stamppot, recept,

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!
Recente berichten
Patatje oorlog door Sharon Simon
Foodblog Tubantia, Sharon Simon...