Pindasoep Indisch vs. Surinaams
In mijn blog van 11 maart 2023 voor Tubantia, schreef ik over de culturen onder mijn collega’s en daar komt o.a. de pindasoep aan bod. Ik maak hem zelf regelmatig, voornamelijk voor familie feestjes en dat is dan de Indische versie. Maar als ik pindasoep zeg, dan denk je voornamelijk aan een Surinaams gerecht. Mijn collega vertelde haar recept, maar behalve de hoofdbestanddelen als zoutvlees en kip, weet ik de rest niet meer exact. Kom voor de Surinaamse versie dus aankomende week nog even terug hier, dan heb ik haar weer gesproken en zal ik het gehele recept voor jullie noteren.Nu dan eerst de Indische pindasoep, met dank aan het inspirerende recept van culinair vriendin, Nio:
Nodig voor 4 personen (of 2 hele grote eters, of 6 kleine):
- 2 Kippenbouten
- 1 zoete paprika
- 1 courgette
- 2 handjes vol taugé
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 1 tot 3 rode pepers
- 2 cm verse gember
- 3 theelepels ketoembar
- 2 theelepels laos
- 4 citroenblaadjes
- 2 stengels sereh
- 2 bouillonblokjes
- Ketjap
- Sap van een halve citroen
- Pot pindakaas
- Olie
En daar waar ik zeg rode pepers, kan natuurlijk sambal oelek en djahé ipv verse gember. Je kunt natuurlijk zelf jouw bouillon trekken ipv de ongezonde blokjes en kies je liever voor wortel en prei en niet voor courgette en paprika? Dat mag. Wees creatief en maak er jouw eigen soepie van. Als je maar geniet!
Reacties
Let op: HTML wordt niet vertaald!